۷ دقیقه
درد شانه

درد شانه و درمان درد شانه

آنچه می خوانید...

شاید برای شما جالب باشد مفصل شانه، پرتحرک‌ترین مفصل در بدن ما است. هیچ مفصل دیگری در بدن ما نیست که بتواند هم به سمت بالا و پایین و هم به سمت عقب و جلو حرکت کند. این مفصل دقیقاً مانند ماشین عملکردهای متفاوتی دارد، به همان اندازه نیز ممکن است مشکلات و نقایصی در آن ایجاد شود. ما در این محتوا به بررسی درد شانه می پردازیم. همچنین علل وقوع آن را بررسی کرده و روش های درمان را نیز مطرح می کنیم.

درمان-درد-شانه

چرا درد شانه رخ می دهد؟

درد شانه یکی از شایع ترین دردهایی است که امروزه، بسیاری از افراد از آن رنج می برند. البته ممکن است از دلایل وقوع آن آگاهی نداشته باشند. درد شانه می تواند بنا بر دلایل مختلفی در بدن ایجاد شود. ورزش با توپ، بلند کردن اجسام سنگین، کار و فعالیت سنگین با کمک دست و… از جمله مهم ترین عواملی به شمار می روند که باعث ایجاد درد در ناحیه شانه می شوند. به طور کلی می توان گفت، هر فعالیتی که منجر به کشیدگی عضلات شانه و یا تاندون های آن ناحیه شود، منتهی به ایجاد درد در ناحیه شانه خواهد شد.

درد شانه معمولا در افراد جوان و میانسال بیشتر رخ می دهد. به طور کلی علل درد شانه را می توان در ۵ عامل بررسی کرد. بورسیت، پارگی تاندون، بی ثباتی شانه، آرتروز و شکستگی استخوان شانه از مهم ترین علل بروز این درد به شمار می روند. در این مقاله به بررسی کامل درد شانه، علل بروز و نحوه درمان آن می پردازیم. پس شما می توانید با همراهی کردن ما تا آخر این محتوا، اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

بررسی علت های پزشکی درد شانه

همانطور که گفته شد، درد شانه می تواند به دلایل مختلفی اتفاق افتد. یکی از این دلایل، بورسیت می باشد. بورسیت، کیسه ای پر از مایع است که معمولا بین مفاصل بدن قرار می گیرد و وظیفه آن محافظت از بافت مفاصل در مقابل آسیب ها می باشد. این کیسه های کوچک در مفاصل شانه نیز وجود دارند. حال ممکن است طی اتفاقاتی این بورسیت ها مورد آسیب قرار گیرند. در این صورت، شما درد شدیدی در ناحیه شانه خود احساس خواهید کرد.

از دیگر علل درد شانه می توان به التهاب و پارگی تاندون ها اشاره کرد. پارگی و التهاب تاندون می تواند بنا بر دلایل مختلفی رخ دهد. ورزش هایی که در آن ها از دست استفاده می شود، معمولا به عنوان مهم ترین علل بروز پارگی تاندون به شمار می روند. پارگی و یا التهاب تاندون، می تواند باعث ایجاد درد شدیدی در شانه شما شود.

آرتروز یکی از مهم ترین بیماری های مفصلی به شمار می رود. این بیماری نیز باعث درد شانه خواهد شد. آرتروز در واقع به ساییدگی مفصل گفته می شود. شکستگی استخوان شانه نیز، مانند تمامی شکستگی ها باعث درد شدید در ناحیه آسیب دیده می شود.

زمانی که یکی از استخوان های گردن حرکت می کند ویا به دلیل آسیب دیدگی از جای خود حرکت میکند شانه ضعیف میشود ومیزان جابه جایی مهره ها یا به صورت خفیف و یا کاملا صورت می گیرد. وقتی شما بازوان خود را بالا میبرید ویا از بدن خود دور نگه می دارید دردی را احساس می کنید که علت این درد جابه جایی  استخون های شانه می باشد.

  • سایر علل

غضروف های چرخشی اطراف حفره گردن که قسمت بالای بازو را احاطه کرده است تا از استخوان های نزدیک به این حفره نگه داری کند و با یک آسیب می تواند پاره شود و با زیاد شدن سن می تواند شکننده شود ومیزان ساییدگی آن افزایش میابد که در نهایت منجر به درد و گرفتگی شانه می شود.

درسنین ۴۰ تا ۶۰ سال مفصل های کپسولی اطراف شانه ها کوچک می شوند و حرکت کردن را برای شما سخت ودردناک می کند ومحدودیت در حرکت وثابت بودن شانه ها باعث درد شانه فراوان می شود.این شرایط اغلب با  دیابت همراه می باشد امااین نشانه ها برای نیمی از بیماری ها علت خاصی ندارد.

روش های درمان درد شانه

درمان درد شانه معمولا به وسیله روش های مختلفی انجام می شود. برای درمان درد در ناحیه شانه، باید ابتدا به یک پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. پزشک ابتدا شانه شما را بررسی کرده و نوع درد را از شما می پرسد. سپس برای بررسی دقیق تر شما را به مراکز درمانی ارجاع می دهد. MRI، سی تی اسکن، آرتروسکوپی و… از این مراکز درمانی به شمار می روند. سپس پزشک با بررسی نتایج آزمایش، درمان شما را آغاز می کند.

از روش های درمان موثر برای درد شانه، می توان به ماساژ درمانی و فیزیوتراپی اشاره کرد. ماساژ درمانی و فیزیوتراپی به شما کمک می کنند تا آسیب های جزئی شانه خود را درمان کنید. همچنین داروهایی جهت رفع التهاب و درد شانه وجود دارد که مصرف آن ها کمک می کند تا درد کمتری داشته باشد و مانند آسپرین، ناپروکسن و تایلنول
همچنین شما می توانید از ژل های ضد التهاب هم استفاده کنید. اما دقت داشته باشید که مصرف قرص و استفاده از ژل یک روش درمانی نمی باشد. برای این که شما نتیجه بهتری به دست آورید لازم است که در کنار آن ها سایر روش های درمان را نیز انجام دهید.

تزریق کورتیزون نیز زمانی انجام می شود که درد شانه شما به روش های محافظه کارانه پاسخ نداده باشد، این درمان غیر استروئیدی به طور کامل درد مفصل را کم می کند. اما متاسفانه خود دارای عوارض متعددی مثل آسیب به بافت ها، ضعف و از بین رفتن ساختار داخلی شانه می باشد.

در صورتی که دچار پارگی تاندون نیز شده باشید، می توان با جراحی آن را درمان کرد. جراحی شانه به صورت باز و یا بسته، قابل انجام است. جراحی باید توسط یک جراح معتبر و با تجربه انجام شود. چرا که این جراحی از حساسیت بالایی برخوردار است.

روش های خانگی برای کاهش درد در ناحیه شانه

در صورتی که درد شانه شما به صورت جزئی باشد، می توانید ابتدا درمان در خانه را آغاز کنید. در واقع شما می توانید با بعضی درمان های خانگی تا حدی درد خود را التیام دهید. اما اگر پس انجام این روش ها، باز درد شما ادامه یافت، باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به بعضی روش های درمان در خانه اشاره خواهیم کرد.

  • سرما درمانی و گرما درمانی: یکی از روش های درمان درد شانه در خانه می توان به گرما درمانی یا سرما درمانی اشاره کرد. بهتر است ابتدا سرما درمانی را انجام دهید و سپس پس از گذشت ۴۸ ساعت، گرما درمانی را آغاز کنید.
  • استراحت و کاهش فعالیت با دست: یکی از راحت ترین روش های درمان درد در ناحیه شانه، استراحت می باشد. بنابراین در صورتی که دردی در شانه خود احساس کردید، بهتر است مدتی به استراحت بپردازید و سعی کنید کمتر از شانه خود کار بکشید.
  • ورزش های کششی: یکی دیگر از روش های درمانی برای رفع درد شانه، انجام ورزش کششی می باشد. شما با انجام چند تمرین کششی می توانید درد در ناحیه شانه خود را درمان کنید. البته بهتر است ابتدا این ورزش ها را از یک مربی معتبر، یا سایت های آموزشی ورزش، یاد بگیرید.

خلاصه و جمع بندی

درد شانه می تواند با توجه به عوامل مختلفی بروز دهد.

بورسیت، کشیدگی و پارگی تاندون، آرتریت و شکستگی استخوان شانه، از مهم ترین علل بروز درد در ناحیه شانه به شمار می روند. اگر درد شما جزئی باشد، می توانید با انجام روش هایی در خانه آن را درمان کنید. سرما درمانی، گرما درمانی و… از روش های درمان در خانه  به شمار می روند. اما در صورتی که درد شما شدید باشد، لازم است برای درمان به یک پزشک معتبر و متخصص مراجعه کنید. ماساژ درمانی، فیزیوتراپی، کایروپراکتیک، جراحی و… از مهم ترین روش های درمان درد در ناحیه شانه به شمار می روند.

دکتر قمی فر

دکتر احمد قمی فر متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات هستند و در زمینه الکتروفیزیولوژی بالینی ( نوار عصب و عضله، نوار مغز و نوار چشم ) دارای تخصص می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *